GYIK

Buszbérlés esetén a buszsofőr napi (24 órán belüli) munkaideje 13 óra, amely 15 órára hosszabbítható abban az esetben, ha a sofőr megszakítás nélkül 3 órás pihenőt tud tartani. A munkaidőbe beletartozik az az idő is, amit a sofőr nem vezetéssel tölt, de az Ön rendelkezésére áll.

Közúti személyszállítás során a buszsofőr naponta 9 órát vezethet. Ezt hetente kétszer 10 órára növelheti. Buszbérléskor folyamatosan 4,5 órát vezethet a buszsofőr, ami után 45 perces pihenőt kell csinálnia. Amennyiben a buszsofőr kevesebb, mint 4,5 órát vezetett, nem kötelező 45 perces pihenőt tartania, ebben az esetben csinálhat először egy 15 perces, majd egy 30 perces pihenőt.

A buszsofőr napi pihenőideje buszbérlés során minimum 11 óra, melyet a gépkocsivezetőnek szálláshelyen kell eltöltenie. A pihenőidő két részletben is kivehető, az első része legalább 3 óra, a második része legalább 9 óra egybefüggő pihenőidő kell, hogy legyen.

Amennyiben az Ön programja a buszbérlés folyamán nem teszi lehetővé a buszsofőr vezetési-, munka- és pihenőidejének betartását, két buszsofőrt kell rendelnie. Két gépkocsivezető a közúti személyszállítás előírásának értelmében folyamatosan 20 órát tölthet vezetéssel (felváltva vezetnek), ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

Buszbérlés esetén sofőrjeink felelősséggel tartoznak utasainkért, ezért nemcsak az esetleg büntetések elkerülése miatt, hanem az Önök védelmének érdekében is kötelesek betartani a fent említett szabályokat.

A buszbérlés során többnapos kirándulás esetén a szállást minden esetben Ön, a megrendelő biztosítja, fizeti.

Minden bérelhető buszunk biztonsági övvel rendelkezik. Gyermekek biztonságos szállítását is vállaljuk, mivel minden ülés külön biztonsági övvel rendelkezik, a gyerekülések így biztonsággal beszerelhetők buszainkba.

A Spot Tours Kft nem rendelkezik saját gyerekülésekkel, így ezt minden esetben a megrendelőnek kell biztosítania.

Nem várt műszaki hiba vagy baleset esetén is garantáljuk, hogy Ön eljut céljához, mivel a hiba elhárítását azonnal megkezdjük. Amennyiben a műszaki hiba a helyszínen nem javítható, cserebuszt indítunk. Amennyiben épp nincs szabad autóbuszunk, partnereinktől bérelünk egyet, amit azonnal az Önök rendelkezésére bocsátunk.

Az Ön költségei nem változnak, az út előtti megállapodáshoz tartjuk magunkat.

Ha Ön buszos kirándulásra adja a fejét, csak egy gépjármű költségeit kell kifizetnie. Az egész társaság együtt utazhat, nem külön autókkal, így már útközben megalapozhatják a jó hangulatot, senki semmiből nem marad ki, már az utazás is csapatépítő, közös élmény lesz. Ezenkívül mi levesszük a válláról a vezetés terhét, útközben gyönyörködhet a tájban, kényelmesen hátradőlhet, megnézhet egy DVD-t vagy aludhat. Előzetes egyeztetés alapján háztól házig szállítjuk, amennyiben az adott cím nem megközelíthető autóbusszal, buszsofőrjeink a lehető legközelebbi helyen fognak megállni.